Etterbeek legt eerste steen van nieuw administratief centrum

Burgemeester Vincent De Wolf (MR) legt de eerste steen van het nieuwe administratief centrum.

Burgemeester Vincent De Wolf (MR) heeft dinsdag het startschot gegeven voor de bouw van het nieuwe administratief centrum in Etterbeek. Daar zullen over twee jaar het gemeentehuis, het OCMW en een politiecommissariaat zich vestigen.

Het nieuwe administratief centrum is energiezuinig en krijgt vijf verdiepingen. Het publiek zal worden onthaald op het gelijkvloers en de eerste verdieping. Ondergronds komt een parkeergarage die plaats biedt aan driehonderd auto’s.

De kostprijs van het administratief centrum en het daarnaast gelegen woongebouw wordt geschat op 35,2 miljoen euro. De gemeente Etterbeek financiert met eigen middelen, en hoopt op termijn de investering gedeeltelijk terug te betalen uit de vastgoedoperatie en via de inkomsten van de nieuwe bewoners.

Het administratief centrum staat niet op zichzelf. Het maakt deel uit van herinrichting van het Jachthof, dat de gemeente haar ‘meest ambitieuze project’ van het moment noemt. Op de site komen bijna tweehonderdvijftig woningen, ondergrondse parkings, een crèche en een parkje. Het ontwerp van het administratief centrum en de woningen komt van de bureaus Jaspers-Eyers Architects en BAEB.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?