Schaarbeek Koninklijke Sint Mariakerk

| Het plein aan de Koninklijke Sint Mariakerk wordt helemaal heraangelegd.

Feestweek moet Koninginneplein nieuw leven inblazen

TD
© BRUZZ
25/09/2018

Het Koninginneplein in Schaarbeek, aan de voet van de Koninklijke Sint-Mariakerk, wordt heraangelegd in het kader van een stadsvernieuwingscontract. Een feestweek op het plein moet voor ideeën zorgen.

Tussen 24 en 30 september is het feest op het Koninginneplein in Schaarbeek. Het plein aan de voet van de Koninklijke Sint-Mariakerk moet helemaal vernieuwd worden in het kader van een stadsvernieuwingscontract. Dat is een gemeenteoverschrijdend renovatieproject gesteund door het Gewest.

Living Reine, zo heet het evenement, wil zo veel mogelijk ideeën verzamelen voor de heraanleg. Een straat wordt afgesloten en het plein wordt gevoelig groter.

Living Reine is meer dan een sensibiliseringsactie. Het moet buurtbewoners informeren over de nakende werken maar er is ook plaats voor spel en plezier. Zo zullen er kinderen kunnen spelen, je kan er je fiets laten repareren en er vertrekken geleide gidsbezoeken in de buurt en in de aanpalende kerk. Er komt zelfs een openluchtcinema met projecties op de gevels van de kerk.

Op woensdag 26 september en het weekend van 29 september zijn de feestateliers open voor het grote publiek en vrij toegankelijk. Op de andere dagen moeten groepen reserveren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Stedenbouw , stadsvernieuwingscontract , koninklijke sint-mariakerk , Koninginneplein

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni