Gare Maritime wint vastgoedprijs

© Facebook Tour & Taxis
| De Gare Maritime.

De Gare Maritime op Thurn&Taxis werd donderdagavond uitgeroepen tot beste commerciële ontwikkeling op de Real Estate Society Awards. Als winnaar kreeg de Gare Maritime een creatie van de Brusselse architect Pierre Lallemand cadeau.

De Real Estate Society (RES) Awards zijn volgens de organisatie zelf de "Oscars van de vastgoedsector". De Real Estate Society is een vereniging van vastgoed-alumni van de Antwerp Management School (AMS). Naast de Handelsbeurs in Antwerpen en een cohousingproject in Leuven, viel de Brusselse Gare Maritime in de prijzen op het digitale evenement dat werd gepresenteerd door Hanne Decoutere.

Een zevenkoppige vakjury van experts en prominenten met daarin onder meer de Brusselse bouwmeester Kristiaan Borret, duidde de Gare Maritime aan als winnaar in de categorie beste commerciële ontwikkeling. Het voormalige goederenstation op de site van Thurn&Taxis werd herbestemd tot het grootste houten kantoorgebouw van Europa, dat ook volledig energieneutraal is.

“Als één project in Brussel zonder woorden kan aantonen dat er een schitterende en duurzame toekomst kan weggelegd zijn voor vervallen patrimonium, dan wel Gare Maritime," aldus het juryrapport. "De eigentijdse interpretatie van deze indrukwekkende en historische stationshal, met zijn vernieuwend werk- en retailconcept, is een uniek project te noemen. Het creëert niet alleen een aangename omgeving voor de dagelijkse bezoekers, het luidt ook een tijdperk in van een nieuw soort stedelijkheid.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?