GC Elzenhof heropent na grondige renovatie

screenshot_2021-12-20_at_19.43.31.png
© © Layla Aerts
© © Layla Aerts

Het gemeenschapscentrum in Elsene GC Elzenhof kan opnieuw open. Het gerenoveerde gemeenschapscentrum heeft een extra verdieping met plaats voor drie artists-in-residence.

Eind 2019 moest GC Elzenhof in de Kroonlaan dicht voor grondige renovatiewerken. DmvA Architecten kreeg de opdracht om het gemeenschapscentrum om te vormen tot een echte kunstenwerkplaats. Daarvoor werd vooral de zolderverdieping aangepakt, die al jaren niet meer toegankelijk was.

“Het wordt een gemeenschapscentrum en een vrijplaats voor kunstenaars en liefhebbers van podiumkunsten”, zegt Sven Gatz (Open VLD), Brussels minister voor Nederlands Onderwijs en Meertaligheid. “Maar ook andere troeven van het gemeenschaps-, cultuur- en buurtleven krijgen er onderdak en faciliteiten.”

Kunstenaars in huis

Dankzij de vernieuwde zolderverdieping is er plaats voor drie artists-in-residence. In Elzenhof zullen kunstenaars niet alleen op begeleiding kunnen rekenen, ze zullen waar mogelijk ook financiële steun krijgen.

“In gemeenschapscentrum Elzenhof vindt de hele buurt een thuis. Het is dus belangrijk dat deze ruimtes inspireren”, aldus Pascal Smet (One.brussels/Vooruit), VGC-collegelid bevoegd voor Cultuur en Gemeenschapscentra. “Terwijl rolt Kunstenwerkplaats er op de ruime zolder zijn werking uit binnen allerlei disciplines. Dat is belangrijk, want onderzoek toonde een gebrek aan geschikte werkruimte voor kunstenaars aan.”

De VGC investeerde ruim 2,2 miljoen euro in de renovatie.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?