De Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen

Gebouwenblok aan Koninginnegalerij krijgt opknapbeurt

MVDH
© BRUZZ
10/10/2023

De gebouwenblok in hartje Brussel die grenst aan de Grasmarkt, Huidenmarkt en Koninginnegalerij krijgt binnenkort mogelijk een grondige renovatie. Een aanvraag is ingediend voor een bouwvergunning.

Concreet draait de aanvraag rond de renovatie en uitbreiding van zes middelgrote gebouwen waarvan er twee beschermd zijn. Het plan omvat in totaal 16 wooneenheden op de hogere verdiepingen, vier winkels op straatniveau, een fietsenstalling en nog enkele kelders. Daarnaast voorziet de vergunning ook in de heraanleg van de binnenkoer in het hart van de gebouwenblok en de renovatie van een deel van de gevel en het dak van de Koninginnegalerij.

Alle gebouwen die in het bouwplan aan bod komen, bevinden zich in de Unesco-beschermingszone van de Grote Markt. Doel is dan ook om de panden nieuw leven in te blazen met respect voor hun historische achtergrond. Zo worden bij de werken de oorspronkelijke gevels, daken en interieurs zo veel mogelijk bewaard.

Het openbaar onderzoek voor de bouwvergunning loopt nog tot komende donderdag waarna op 24 oktober een overlegcommissie samenkomt. Als de vergunning binnen is, moeten de werken in 2024 van start gaan, schrijft La DH.

91175e75-werkenkoninginnegalerij.jpg

| De omlijnde gebouwen krijgen mogelijk een opknapbeurt.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni