Gebruikers mogen meebeslissen over inrichting nieuwe raadszaal Brucity

© Real Estate
| Een animatie van het nieuwe Brucity.

De gemeenteraden van de Stad Brussel gaan nu nog door op het Stadhuis aan de Grote Markt. Maar met de komst van het nieuwe administratieve centrum op de site van de voormalige Parking 58, verandert dat. Over de inrichting van de nieuwe raadszaal mogen journalisten, burgers en politieke partijen meebeslissen.

Daartoe worden drie vergaderingen belegd. La Capitale bericht dat zowel burgers als politici, administratieleden, journalisten en zelfs kunst en designplatform MAD Brussels aanwezig zal zijn bij die vergaderingen.

De raadszaal zal op de eerste verdieping van het gebouw Brucity komen. "De toekomstige raadszaal moet een symbolische kracht uitstralen en we willen alle toekomstige gebruikers betrekken bij de inrichting", zegt schepen van Burgerparticipatie Arnaud Pinxteren (Ecolo). "De zaal fungeert immers niet alleen voor raadvergaderingen."

Keuze uit 2 of 3 ontwerpen

De eerste bijeenkomst zal plaatsvinden op dinsdag 14 mei. Dat zal voornamelijk een infosessie zijn, waarin de limieten en budgetten uitgelegd zullen worden. Op 12 juni volgt een tweede bijeenkomst waar gewerkt zal worden aan ruwe schetsen. In september zal een studiebureau dan met 2 of 3 ontwerpen komen, waaruit gekozen mag worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?