De gemeente Anderlecht heeft de stedenbouwkundige vergunning voor een sport- en feestzaal aan het Jesse Owensstadion in Neerpede goedgekeurd

| De gemeente Anderlecht heeft de stedenbouwkundige vergunning voor een sport- en feestzaal aan het Jesse Owensstadion in Neerpede goedgekeurd.

Gemeente Anderlecht bouwt sporthal waar Coucke stadion wil

Tim Schoonjans
© BRUZZ
13/06/2018

De gemeente Anderlecht heeft de stedenbouwkundige vergunning voor een sport- en feestzaal aan het Jesse Owensstadion goedgekeurd. RSCA-voorzitter Marc Coucke zal het niet graag zien gebeuren, want de zaal komt op de plek waar hij een gloednieuw voetbalstadion wil neerzetten.

De omnisportzaal komt op de taluds rond het veld aan de Olympische dreef en moet een oplossing bieden voor het tekort aan sportinfrastructuur in Anderlecht. Sporters zullen er terechtkunnen in zowel een grotere hoofdzaal - voor onder meer basketbal en minivoetbal - als in twee kleinere bijzalen - voor onder andere dans en vechtsporten. De tribune in de hoofdzaal zal om en bij de honderd plaatsen tellen. Feestvierders zullen zich kunnen uitleven in een feestzaal waar plaats is voor vijfhonderd mensen. Ook komt er een cafetaria met een buitenterras aan de atletiekpiste.

Met de bouw van de sportzaal zet de gemeente Anderlecht Coucke een stevige pad in de korf

Geen oplossing meer

De goedkeuring is goed nieuws voor de recreatieve sporters, maar overbuur RSC Anderlecht zal het minder waarderen, als eigenaar van de gronden langs de andere kant van de straat. Daar liggen voetbalvelden voor de jeugdploegen van Anderlecht, de Yeti Ski, en ook hockeyvelden waar paars-wit de hand op zou kunnen leggen.

Marc Coucke voorzitter van RSC Anderlecht tijdens een open training van de club op 14 april 2018 in Neerpede

| Voorzitter Marc Coucke bestempelde Neerpede in het VRT-programma Pano onlangs als een van de drie mogelijke locaties voor een nieuw voetbalstadion.

Voorzitter Marc Coucke bestempelde die zone in het VRT-programma Pano onlangs als een van de drie mogelijke locaties voor een nieuw voetbalstadion. De goede bereikbaarheid en het feit dat de zone recreatiegebied is en geen natuur- of landbouwgebied, ziet hij als grote troeven.

Met de bouw van de sportzaal zet de gemeente Anderlecht Coucke een stevige pad in de korf. Om het stadion te bouwen op die plek is vooral ruimte nodig.

Burgemeester Eric Tomas (PS) liet Coucke eerder al weten dat een stadion op die locatie geen optie is. Met de nu goedgekeurde bouwvergunning wordt dat veto ook letterlijk bezegeld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Stedenbouw , Sport , Neerpede , RSC Anderlecht , Voetbal , Marc Coucke , Jesse Owensstadion

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni