Gezien: stalen gewelf Suzan Danielbrug vaart Brussel binnen

TRO
© BRUZZ
13/08/2020
Updated: 13/08/2020 17.08u

De Suzan Danielbrug over het kanaal krijgt steeds meer vorm. Het stalen gewelf van de overspanning werd donderdagochtend gelost.

De overspanning van de brug voor openbaar vervoer en actieve weggebruikers is gemaakt in Gent en bestaat uit 4.000 stukken staal. De overspanning werd donderdag per boot afgeleverd en gelost. Dit jaar moet de overspanning nog geplaatst worden.

Bouwheer Beliris, het federaal investeringsfonds voor Brussel, verwacht dat de brug in de lente van 2021 afgewerkt zal zijn.

De brug, vernoemd naar LGBT-activiste Suzan Daniel, verbindt de Bolivarlaan van de Noordwijk met de Picardstraat van de Maritiemwijk. Ze zal gebruikt worden door bussen en trams en er komt een 6 meter breed fiets- en wandelpad.

“De Suzan Danielbrug is een belangrijke technische verwezenlijking, een aanmoediging voor duurzame mobiliteit, maar bovendien ook een brug die verschillende Brusselse wijken met elkaar verbindt", aldus Eerste Minister Sophie Wilmès, bevoegd voor Beliris.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Stedenbouw, Gezien, Suzan Danielbrug

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni