suzan danielbrug thurn taxis picardbrug
© Maxime Delrue | De Suzan Danielbrug over het kanaal wordt langzaam zichtbaar

Gezien: Suzan Danielbrug krijgt vorm

TG
© BRUZZ
24/12/2019

De Suzan Danielbrug over het kanaal krijgt langzaam vorm en de eerste stukken worden zichtbaar. De werken aan de brughelling aan de kant van de Willebroekkaai en de Bolivarlaan vorderen. De afwerking van de brug is voor de lente van 2021.

De oostelijke toegangshelling tot de brug loopt dwars door een bouwproject van ontwikkelaar Extensa. Tijdens de bouw van de appartementen werd er ook ook gewerkt aan het eerste stuk van de brug. Dat is nu zo goed als afgewerkt. Momenteel worden de stoepen en fietspaden van de Willebroekkaai hersteld van de schade door de werken.

De overspanning van de brug voor openbaar vervoer en actieve weggebruikers wordt uit 4.000 stukken staal gemaakt in Gent. In de loop van 2020 wordt de overspanning met de boot naar Brussel gebracht. In hetzelfde jaar moet de overspanning ook over het kanaal geplaatst worden.

Bouwheer Beliris, het federaal investeringsfonds voor Brussel, verwacht dat de brug in de lente van 2021 afgewerkt zal zijn.

De brug, vernoemd naar LGBT-activiste Suzan Daniel, verbindt de Bolivarlaan van de Noordwijk met de Picardstraat van de Maritiemwijk. Ze zal gebruikt worden door bussen en trams en er komt een 6 meter breed fiets- en wandelpad.

suzan danielbrug riva extensa picardbrug
© Extensa | Simulatie van de toegangshelling naar de brug na de werken

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Sint-Jans-Molenbeek, Mobiliteit, Gezien, Suzan Danielbrug, Picardbrug, Thurn en Taxis, brug, Beliris

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie