140 woningen aan voet Picardbrug

© Extensa

Tegelijk met de bouw van de langverwachte Picardbrug begint ook de bouw van twee nieuwe appartementsgebouwen langs de Akenkaai. Project Riva is goed voor 140 woningen en een restaurant.

Over het Becodok komt een nieuwe brug die alleen toegankelijk is voor bussen, fietsers en voetgangers. De bouw van de zogenaamde Picardbrug zou eind dit jaar of begin volgend jaar moeten beginnen.

Tegelijk zullen er ook appartementen verrijzen op het terrein tussen de Akenkaai en de Willebroekkaai waar de brug zal landen. De nieuwe woningen worden ontwikkeld door Extensa, de eigenaar en ontwikkelaar van de site van Thurn & Taxis. “Wij hebben dat terrein jaren geleden gekocht om strategische redenen,” vertelt Kris Verhellen, CEO bij Extensa. “Voor ons is die brug immers heel belangrijk. Ook psychologisch. Vanaf de brug zal je het Noordstation kunnen zien, waardoor dat veel dichterbij zal lijken. Mensen op onze site zullen zich zo dichter bij de stad voelen.”

De brug zal uitmonden in een pleintje. Aan beide kanten daarvan komen appartementsgebouwen, goed voor in totaal 140 woningen, de meeste met zicht op het kanaal. Het ontwerp is in handen van het Brusselse bureau Architectes Associés.

Een brede trap zal toegang geven tot de Akenkaai. “De extra bewoning zal de kade animeren, waardoor mensen ook makkelijker te voet tot bij ons komen,” aldus Verhellen. “We willen er ook een restaurant openen. We onderhandelen met een mogelijke uitbater.”
In het kielzog van pionier Up-site zijn langs de Akenkaai overigens nog meer woningen gepland. De bouw van de funderingen van Canal Wharf, een woonproject van AG Real Estate, is bijvoorbeeld volop bezig. Met de opening van een museum in de Citroëngarage zal de metamorfose van de buurt compleet zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?