| Op de plek van de KBC-bank aan de Havenlaan verrijst een nieuwe woonwijk.

Groen licht voor multifunctionele wijk op plaats van KBC-kantoren aan Havenlaan

JP
© BRUZZ
25/03/2021

Het Triple Living-project in het voormalige bankkantoor van KBC krijgt groen licht. Dat project aan de Havenlaan combineert wooneenheden, bureaus, een crèche, een sporthal en handelszaken. Staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet (one.brussels-Vooruit) bevestigt dat de stedenbouwkundige vergunning werd afgeleverd.

Triple Living, dat is een gemengde wijk met 216 woningen en een hotel met 139 kamers, bureaus, een crèche, een sporthal en handelszaken. Office Kersten Geers David Van Severen & NFA (Nicolas Firket Architects) stonden in voor het ontwerp. Het project werd in 2016 al aangekondigd, in 2018 aan de overlegcommisie voorgelegd en doorliep nu alle stappen van het openbaar onderzoek.

"Het project zal geen geïsoleerde burcht zijn, zoals in het verleden, maar mooi aansluiten bij de Maritiemwijk," legt Smet uit. Binnen het nieuwe project zal de Le Lorrainstraat worden doorgetrokken met extra stukje straat eraan. Zo zal de achterliggende wijk beter verbonden worden met het kanaal en het toekomstige Becopark.

Afbraak KBC-gebouwen

Door een reorganisatie van de bank komt er nu ruimte vrij voor een andere bestemming. De KBC-bankkantoren werden in de jaren 1990 gebouwd en waren bestemd als kantoorruimte. Maar de plafonds zijn te laag, en de lichtinval is niet geschikt om er woningen van te maken die voldoen aan de huidige normen. Een gedeelte van de huidige kantoorgebouwen worden daarom afgebroken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni