| Een foto van het zwembad zoals het er vandaag uitziet.

Grondige renovatie van zwembad in Marollen nadert

JP
© BRUZZ
01/03/2022

De Baden van het Centrum werden in de jaren 50 ingehuldigd door de Stad Brussel. Als onderdeel van het duurzame wijkcontract voor de Marollen zal het gebouw aan het Vossenplein een renovatie ondergaan. Er werd een architect aangeduid en de werken zullen ten vroegste in 2023 starten.

De Stad Brussel heeft architectenbureau Pierre Hebbelinck aangesteld om de plannen te tekenen voor de renovatie, restauratie en herontwikkeling van de Baden van het Centrum.

Het project omvat gerenoveerde en gerehabiliteerde sportuitrustingen, een vernieuwde cafetaria en een volledige renovatie van de sociale douches. Ook mikt de architect op een project waarbij het zwembad zo lang mogelijk open kan blijven tijdens de werken.

Tot slot zal er ook een studie worden uitgevoerd over het gebruik van het terras op de vierde verdieping als buitenruimte voor de cafetaria. De invulling van de polyvalente ruimtes moet nog worden vastgelegd. Daarvoor wordt gekeken naar de noden in de buurt.

Erfgoed blijft behouden

Het is het de bedoeling dat de erfgoedwaarde en de functies van het gebouw niet aangetast worden. “Door de sociale rol van openbare douches te versterken en de Baden van het Centrum nog toegankelijker te maken voor iedereen, willen we deze emblematische sportinfrastructuur in het hart van de Marollen een centrale rol geven," zegt Benoit Hellings (Ecolo), schepen van Sport en Klimaat van de Stad Brussel.

Het zwembad in de Marollen verwelkomt elk jaar meer dan 200.000 zwemmers. Ook worden er jaarlijks zo'n 14.000 'sociale douches' genomen.

Al in 2020 identificeerde een masterplan de behoeften en een visie voor dit renovatieproject. Op basis van het plan werd een wedstrijd uitgeschreven om een ​​architectenbureau aan te wijzen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni