The Hotel op de Waterloosesteenweg

| The Hotel aan de Waterloolaan, met beneden rechts naast de toren de winkel van Prada.

The Hotel wil spa bouwen op dak Prada-winkel

HUB
© BRUZZ
11/10/2021

The Hotel aan de Waterloolaan wil bovenop de aangrenzende Prada-winkel een nieuw volume met ruimte voor wellness, fitness en kantoren neerzetten. Ook wil de eigenaar de achterkant van het hotel, die aansluit op het Egmontpark, verfraaien.

Elba Holding, onderdeel van de Zweedse hotelgroep Pandox, vraagt hiervoor een stedenbouwkundige vergunning. Het openbaar onderzoek loopt tot 4 november

The Hotel werd in de jaren zestig neergezet als Hilton-hotel. Ruim tien jaar geleden nam Pandox het over, veranderde het de naam, en renoveerde het gebouw van boven tot onder.

Nu is het tijd voor een nieuwe ingreep. Pandox kwam tot het besef dat hotelgasten sinds corona meer van een luxe-etablissement verwachten dan alleen maar een overnachting met ontbijt of diner. Daarom wil de eigenaar de Urban Spa, die zich nu op de 23ste etage van de 27 verdiepingen tellende toren bevindt, vervangen door een gloednieuwe wellness- en fitnessruimte.

Die zou gebouwd worden bovenop het lage gebouw naast de toren, waar zich behalve de hotelingang ook de winkel van Prada bevindt. Bedoeling is om er twee verdiepingen op te zetten. De nieuwbouw zou, naast een spa en fitness, ook kantoren omvatten.

The Hotel: de vroegere axonometrie

| De toren van The Hotel met rechts de geplande nieuwbouw op het platte dak en links de geplande vergroening van de doorgang naar het Egmontpark.

Voorts wil de eigenaar, mede op vraag van de gewestelijke administratie stedenbouw, de achterzijde van het hotel, te zien vanaf het Egmontpark, verfraaien. Daartoe zou de transparante overkapping van het restaurant achteraan herbouwd worden met stalen profielen.

Ook is het de bedoeling om de doorgang vanuit het park naar de Waterloolaan, nu een onaantrekkelijke, geasfalteerde weg, flink te vergroenen. Die opdracht zou toevertrouwd worden aan tuinarchitect Daniël Ost.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni