Malibranparkje in Elsene wordt opengesteld

© Mathieu Nicaise via Twitter
| Langs de monumentale trap, die het gemeentehuis met het Fernand Cocqplein verbindt, staan enkele bomen en is een klein perkje. Dat is nu toegankelijk voor het publiek.

Het Malibranparkje, het lommerrijke perkje vlak voor het gemeentehuis van Elsene, is nu open voor het publiek. Er zijn acht banken geplaatst.

In de villa waar vroeger de operalegenda Maria Malibran woonde, huist nu het gemeentebestuur van Elsene. Langs de monumentale trap, die het gemeentehuis met het Fernand Cocqplein verbindt, staan enkele bomen en is een klein perkje. Tot voor kort was dat niet toegankelijk voor het publiek, maar daar is nu verandering in gekomen.

De gemeente heeft de heraanleg van de Elsensesteenweg en het Fernand Cocqplein gebruikt om ook het Malibranparkje op te knappen. En ze heeft ook acht zitbankjes geplaatst, waarop mensen kunnen verpozen.

"De gebouwen van de openbare diensten behoren eerst en vooral de inwoners toe," luidt de redenering van burgemeester Christos Doulkeridis (Ecolo) in de krant La Dernière Heure. "Het moet een uitzondering zijn om zulke plekken af te sluiten voor het grote publiek."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?