| De nieuwe bar is de hele dag en avond geopend vanaf 8.00 uur.

Uitbaters Bar Du Matin openen café op Fernand Cocqplein

MD
© BRUZZ
06/02/2019

Elsene is een trendy café rijker. Op het Fernand Cocqplein is met ‘Café Tulipant’ een nieuwe vestiging geopend van de ondernemers achter andere hotspots zoals Bar du Matin en Bar du Marché. Daarvoor moest wel het volkse café ‘Le Coq’ plaats ruimen.

Een petitie van 4.600 handtekeningen en een symbolische begrafenis konden geen soelaas brengen: het volkse café ‘Le Coq’ op het Fernand Cocqplein in Elsene moest in januari 2018 de deuren sluiten. Eigenaar AB InBev had andere plannen met het café op het nummer 25.

Ongeveer een jaar later heeft ‘Café Tulipant’ er de deuren geopend. De naam verwijst naar de driehoekige tuin die zich vroeger op het plein voor het stadhuis bevond en waar in de 17de eeuw een herberg stond met dezelfde naam. Het menu focust op gezonde voeding, originele cocktails en speciaalbieren. De bar is de hele dag en avond geopend vanaf 8.00 uur.

Ervaren ondernemers

AB InBev vertrouwde het project toe aan de ondernemers achter andere hotspots in Brussel, zoals Bar du Matin in Vorst, Bar du Marché in Elsene en Café Luxembourg op het Luxemburgplein.

"Op het Fernand Cocqplein ontbrak het aan plaatsen die van 's morgens vroeg tot 's avonds open zijn, waar je je krant kunt lezen, koffie drinken en lunchen, werken en vervolgens met vrienden kunt praten om een eenvoudig moment te delen in een losse sfeer, met een goede service. Wij willen deze plek zijn voor buren en Brusselaars”, klinkt het bij ondernemer Axel Van Tuijn.

le_coq_elsene.jpg

Op nummer 25 huisde tot vorig jaar het volkse 'Le Coq'.

AB InBev is als eigenaar van cafés bijzonder actief in het lanceren van nieuwe cafés en concepten in Brussel. De voorbije vijf jaar heeft de multinational naar eigen zeggen rond de 150 nieuwe projecten gelanceerd. Dat gaat van kleine opfrissingswerken over totaalrenovaties of nieuwe concepten. "We geloven zowel in authentieke bruine Brusselse kroegen als in nieuwe of renovatieprojecten die de wijk opwaarderen,” zegt Glendal Vandenbempt van AB InBev.

Die projecten vallen niet bij iedereen in goede aard, getuige het buurtprotest tegen het verdwijnen van café ‘Le Coq’, maar ook eerdere protesten bij het verdwijnen van twee volkscafés op het Vrijheidsplein in Brussel-Stad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Resto & Bar , Café Tulipan , Bar du Matin , Bar du Marché , AB Inbev , Le Coq

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni