HOTSPOT chez Marraine BRUZZ ACTUA 1586

| Chez Marraine aan het Josaphatpark in Schaarbeek zal op 26 augustus voor de laatste keer openen. Het pand is verkocht aan de ondernemers achter Bar du Matin in Vorst en Bar du Marché in Elsene.

Hamburgerrestaurant Chez Marraine in Schaarbeek stopt ermee: ‘Afscheid op hoogtepunt’

NL
© BRUZZ
13/08/2022

Het populaire hamburgerrestaurant in de Chazallaan in Schaarbeek zal op 26 augustus voor de laatste keer openen. Na vijf succesvolle jaren doen de uitbaters de boeken toe omdat ze de late werktijden in de horeca niet meer zien zitten. Het pand is inmiddels al verkocht aan de ondernemers achter Bar du Matin.

Julien Tonka, een van de twee uitbaters van Chez Marraine, herinnert zich de openingsdag vijf jaar geleden nog goed. “Het restaurant zat bomvol en mensen stonden tot aan het rondpunt aan te schuiven voor een tafel. We hadden zo’n grote opkomst nooit verwacht, maar de Schaarbekenaars waren blijkbaar al langer aan het wachten op een gezellig restaurant in de buurt.”

De maanden nadien bleven de reservaties binnenstromen en was het restaurant elke dag volledig gevuld. Samen met Bar Copain en 1030 Café, twee bars in de buurt, vormde het hamburgerrestaurant een driehoek van hippe zaken rond het Josaphatpark. Maar voor Chez Marraine loopt het avontuur nu af. Julien Tonka en Julie Delacourt zagen de late uren in de horeca niet meer zitten en willen eerst wat op adem komen voor ze aan nieuwe projecten beginnen.

Zomers afscheid

Vrijdag 26 augustus zal Chez Marraine voor de laatste keer gasten ontvangen. “Het wordt een grote afterwork waar iedereen welkom is voor een glaasje op het terras, althans, als het weer meezit. Ook worden de 150 laatste hamburgers gebakken en verkocht,” legt Tonka uit.

De keuze om op een zomerdag te sluiten is bewust: Tonka en Delacourt wilden het avontuur op een goede noot afsluiten. “Door de covidperiode konden we twee zomers lang niet op de gewone manier openen. Nu hebben we toch nog een normale zomer achter de rug, het perfecte moment om ermee op te houden,” zegt Tonka.

Het pand is intussen al verkocht aan de ondernemers achter de hippe cafés Bar du Matin in Vorst en Bar du Marché in Elsene. Zij hebben plannen om er ook een eetgelegenheid van te maken, maar meer details heeft Tonka niet.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni