| De plannen voor het vernieuwde Jeugdpark.

Vergunning voor heraanleg Jeugdpark in Josaphatpark in Schaarbeek

EDB
© BRUZZ
31/07/2023

De gemeente Schaarbeek heeft de vergunning op zak om het Jeugdpark, dat deel uitmaakt van het Josaphatpark, opnieuw in te richten. Er wordt onder andere een touwenparcours en een recreatiezone voor jonge kinderen voorzien.

Urban.brussels heeft de stedenbouwkundige vergunning voor de heraanleg van het Jeugdpark afgeleverd, bevestigt Brussels staatssecretaris voor Stedenbouw en Erfgoed Ans Persoons (one.brussels-Vooruit) via een persbericht.

Het Jeugdpark werd als een locatie met veel potentieel voor herontwikkeling beschouwd naar aanleiding van een studie over de vrijetijds- en sportmogelijkheden in de omgeving van Schaarbeek.

Daarom werd beslist om het Jeugdpark nieuw leven in te blazen met onder andere een pumptrack waar kinderen en jongeren kunnen skeeleren, skaten, fietsen of BMX’en. Ook wordt het park uitgerust met een klauterparcours en een nieuwe speeltuin voor jonge kinderen. Graszones worden behouden voor rust en ontspanning.

Erfgoed

“Dit project toont aan dat beschermd erfgoed in een historisch park en activiteiten voor families en jongeren perfect kunnen samengaan,” zegt Persoons. “Met de pumptrack tussen het groen, het klauterparcours en de speelzone wordt het Jeugdpark aantrekkelijk voor alle leeftijden. Er komen meer planten en bomen en ook de geschiedenis van de site krijgt dankzij de heraanleg een plaats, met verschillende verwijzingen naar het mythische ‘strand van Schaarbeek’.”

Volgens Deborah Lorenzino (Défi), schepen van Groene ruimtes en Speelpleinen, wordt het Jeugdpark een nieuwe groene oase waar kinderen, jongeren en families zich kunnen ontspannen.

Dit project wil deze groene ruimte al zijn vroegere glorie teruggeven door er een nieuwe identiteit aan te geven die bij zijn symbolische naam past,” klinkt het. Lorenzino is blij met de stedenbouwkundige vergunning. "Zo kunnen we dit belangrijke project voor de inwoners van Schaarbeek concreet opstarten.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Schaarbeek , Stedenbouw , jeugdpark , Josaphat , Ans Persoons

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni