Het Museum van Elsene wordt momenteel gerenoveerd.

Museum van Elsene krijgt 3,7 miljoen euro subsidie voor energiebesparende renovatie

NL
© BRUZZ
07/09/2022

De Franse Gemeenschapsregering heeft bijna 4 miljoen euro subsidies toegekend aan het Museum van Elsene, dat momenteel gerenoveerd wordt. Daarmee moet het museum investeren in energiebesparende systemen.

Met de 3.733.253 euro zal het museum onder andere de bestaande technische installaties en de thermische isolatie verbeteren, maar het is ook bedoeld om asbest van de daken en gevels te verwijderen. Het museum zal zijn energieverbruik daardoor met ongeveer 56 procent kunnen verminderen, het thermisch comfort verhogen en de vochtigheidsgraad verminderen. Door dat lage energieverbruik zal het niet nodig zijn om te investeren in bijvoorbeeld zonnepanelen, zo schrijft de gemeente Elsene in een persbericht.

De subsidie werd toegekend in het kader van het Europese herstel- en weerbaarheidsplan dat tijdens de coronacrisis werd goedgekeurd. “Het project is een voorbeeld van stadsvernieuwing waarbij de hoeveelheid gebruikte energie wordt beperkt en gebruik wordt gemaakt van de bestaande gebouwen, terwijl tegelijkertijd een locatie wordt geboden die bij de tijd past en beantwoordt aan de uitdagingen van de 21ste eeuw,” zegt burgemeester van Elsene Christos Doulkeridis (Ecolo).

De heropening is gepland voor 2024.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni