| Simulatiebeeld van de hoofdingang aan de Hallenstraat, die door het gebouw loopt.

Nieuw administratief centrum BruCity tegen eind dit jaar gevuld

© Belga
06/09/2022

De 1.700 personeelsleden van de stad Brussel die stilaan uit het oude administratief centrum op de Anspachlaan trekken, nemen tegen 15 december van dit jaar allemaal hun intrek in het nieuwe administratief centrum BruCity op de site van Parking 58. Dat heeft Brussels burgemeester Philippe Close (PS) gisteren bekendgemaakt op de gemeenteraad.

BruCity werd in juli opgeleverd. Momenteel wordt het gebouw volledig werkklaar gemaakt en worden de meubels en alle nodige informaticamiddelen geïnstalleerd. Binnen twee maanden zullen de eerste personeelsleden er hun intrek nemen.

"Een deel van stadsdiensten vertrekken nu uit het oude administratief centrum. Deze personeelsleden zijn nu in telewerk. Vanaf 7 november verhuizen de medewerkers gradueel naar het nieuwe BruCity. Op 15 december zijn alle 1.700 personeelsleden van het oude naar het nieuwe administratief centrum verhuisd", legt burgemeester Close uit.

Het punt kwam ter sprake omdat de gemeenteraad de betaling van 525.500 euro intercalaire intresten door de stad aan SA Centre 58 goedkeurde. Die extra kosten worden betaald voor het uitstel van de datum van de voorlopig oplevering, want die was te wijten aan de archeologische opgravingen die door de stad Brussel werd uitgevoerd op de site van Parking 58.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni