Nieuw gebouw Dokters van de Wereld voorgesteld in Anderlecht

© Asymétrie BAEB
| Het nieuwe gezondheidscentrum van Dokters van de Wereld zal in een opvallend gebouw huizen in de nieuwe Grondelsbuurt in de Biestebroekwijk in Anderlecht.

Het project Grondels, een ontwikkelingsproject van stadsontwikkelingsbedrijf Citydev, is de laatste fase van het City Gate I-programma. Het past in de herbestemming van de Anderlechtse Biestebroekwijk. Er komt onder andere een wijkgezondheidscentrum van Dokters van de Wereld.

De Biestebroekwijk in Anderlecht is in volle ontwikkeling. Met het project Grondels, genoemd naar een gelijknamig plein in de wijk, is de laatste fase van de herbestemming aangebroken. Stadsontwikkelingsbedrijf Citydev heeft de promotieopdracht voor de site gegund aan het immobedrijf Immo Louis De Waele en het architectenbureau BAEB.

Pronkstuk van het project is een hoefijzervormig gebouw, waarin onder andere een wijkgezondheidscentrum van de hulporganisatie Dokters van de Wereld moet komen. "Dit project is het resultaat van een volkomen nieuw partnerschap tussen citydev en Dokters van de Wereld," klinkt het bij Citydev. "Het Gewest koos ervoor Grondels op de lijst te zetten met projecten die in aanmerking komen voor subsidies van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling." Er komen ook 35 geconventioneerde woningen. 

“Dit project smeedt de verbinding tussen de oude en de nieuwe Biestebroekwijk. Grondels ligt centraal in het CityGate-totaalproject en zal het geplande voorzieningenaanbod vervolledigen met zijn sociaal en gezondheidscentrum. Daar is zeker en vast behoefte aan in deze wijk en het zal dus erg positief bijdragen tot haar heropleving," aldus Benjamin Cadranel, administrateur-generaal van citydev.brussels.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?