Nieuw zinkgat in Schaarbeek: een wagen beschadigd

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 21 en zondag 22 mei 2022

Brussel is een wegverzakking rijker. In de Gustave Latinislaan in Schaarbeek ontstond vrijdagavond een zinkgat. Al minstens een wagen raakte beschadigd door de wegverzakking. Vivaqua is ter plekke en zoekt naar de oorzaak.

Dat bevestigt Saar Vanderplaetsen, woordvoerster van Vivaqua. “Het zinkgat ontstond vrijdagavond en volgens onze informatie raakte daarbij een wagen beschadigd. Inmiddels werd de weg afgezet en worden de bussen omgeleid.”

Vanderplaetsen laat weten dat het zinkgat geen gevolgen heeft voor de water-, gas- of elektriciteitsdistributie. “Dit weekend komt er nog een ploeg ter plekke om aan lekopsporing te doen.”

De oorzaak van de wegverzakking is voorlopig nog niet gekend. “Een mogelijke piste is dat er een probleem is met de aansluiting van een riolering waardoor er een accumulatie van water is ontstaan. Op termijn neemt dat water de grond mee en door bovengrondse druk kan op die manier een zinkgat ontstaan. Maar deze piste moet nog bevestigd worden: maandag komen er gespecialiseerde teams om dat te onderzoeken.” (lees verder onder de video)

Copyright DVLKO

Hoeveel tijd Vivaqua nodig zal hebben om het zinkgat te herstellen, is nog niet geweten. “Alles hangt af van wat de oorzaak van de wegverzakking is.”

Door de wegverzakking is de MIVB sinds vrijdagavond rond 20 uur genoodzaakt om haar bussen om te leiden, bevestigt woordvoerder Guy Sablon. Buslijnen 64 en 65 worden tussen haltes Chazal en Bichon omgeleid.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?