Nieuwbouwproject van VRT krijgt nieuw ontwerp

© VRT
| De raad wil dat het nieuwe ontwerp voor het VRT-gebouw 'rekening houdt met de beschikbare ruimte, budgetten en met het welbevinden van de medewerkers'.

Er komt een nieuw ontwerp voor het nieuwbouwproject van de VRT aan de Reyerslaan in Brussel. Dat heeft de raad van bestuur beslist, zo meldt de VRT maandagavond.

De raad kiest voor "een compact en efficiënt gebouw dat rekening houdt met de beschikbare ruimte, budgetten en met het welbevinden van de medewerkers". Er komt een open procedure waarbij de markt bevraagd zal worden. Het nieuwe ontwerp moet de nadruk leggen op sterke architecturale identiteit, functionaliteit en duurzaamheid.

Aanvankelijk zou de VRT in zee gaan met de tijdelijke vereniging Robbrecht & Daem + Dierendonckblancke architects + Arup UK + VK group. Dat collectief stelde vorig jaar zijn definitief ontwerp voor de nieuwbouw voor, maar in november besliste de VRT de samenwerking stop te zetten. De openbare omroep geloofde niet dat het bouwproject binnen het budget zou kunnen worden gerealiseerd.

De beslissing om voor een nieuwbouw te gaan op de huidige site aan de Reyerslaan in Schaarbeek dateert al van 2012. Bij de beoordeling van de toekomstige ontwerpen zal de jury ook de Vlaamse en de Brussels Bouwmeesters betrekken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?