| Inhuldiging Jeanne Partousbrug Jette onder muzikale begeleiding van Filharmonix en Salamba drums.

Nieuwe fiets- en voetgangersbrug ingehuldigd in Jette

AD
© BRUZZ
26/09/2023

In Jette is de nieuwe Jeanne Partousbrug over de E. Toussaintstraat feestelijk ingehuldigd. De brug bevindt zich ter hoogte van de spoorweg en verbindt de twee delen van de Rivierendreef.

Eind februari kreeg de spoorwegbrug aan de E. Toussaintstraat gezelschap van een fiets- en voetgangersbrug. Die moet ervoor zorgen dat voetgangers en fietsers zich vlotter en veiliger kunnen verplaatsen tussen Ganshoren en het station van Jette.

“Met de komst van de voetgangersbrug vervolledigen we de heraanleg, zodat het niet alleen onder maar ook langs de spoorweg aangenamer stappen en fietsen is”, zegt eerste schepen Bernard van Nuffel (Ecolo/Groen).

“Voetgangers, fietsers en personen met een handicap of kinderkoets kunnen nu veiliger en comfortabeler van de ene naar de andere kant van de Rivierendreef. De gemeente Jette en Ganshoren worden op een aangenamer manier met elkaar verbonden”, vult schepen van Mobiliteit Nathalie De Swaef (Ecolo/Groen) aan.

Jeanne Partous

De nieuwe fiets- en voetgangersbrug aan de Rivierendreef kreeg de naam Jeanne Partousbrug, als eerbetoon aan de eerste vrouwelijke schepen van Jette (1946). Partous zette zich in voor gezinnen, scholen en ouderen en was gedurende 20 jaar de nationale voorzitter van ‘Vie féminine’. “Met deze naamkeuze bevestigt de gemeente Jette haar voornemen om de vrouwen aanweziger te maken in de openbare ruimte.”

De brug werd ontworpen door het Brusselse bureau Árter en kreeg financiële steun (178.000 euro) van het Fonds Bikes Brussels, beheerd door de Koning Boudewijnstichting. De gemeente Jette betaalde de bijkomende kosten van 542.000 euro. De structuur van zowat 17 ton en 23 meter lang werd gemaakt met duurzame materialen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni