Nieuwe hoofdzetel BNP Paribas Fortis wint prijs op vastgoedbeurs in Cannes

© Georges De Kinder

Het nieuwe hoofdkantoor van de bank BNP Paribas Fortis op de Warandeberg in Brussel is donderdag in de prijzen gevallen op de vastgoedbeurs MIPIM in de Franse badstad Cannes. Het gebouw kreeg de award in de categorie 'kantoorgebouwen', zo maakte de organisatie van de vastgoedbeurs bekend.

Het gebouw is het resultaat van een samenwerking tussen het internationale Baumschlager Eberle Architekten, de Belgische architectenbureaus Styfhals architecten en Jaspers-Eyers Architects, en het bouwbedrijf Eiffage. Het werd gebouwd op dezelfde plaats als de oude hoofdzetel, tussen het Centraal Station en het Warandepark. Het werd in februari officieel voorgesteld, na vier jaar van werkzaamheden.

Tijdens de MIPIM-awards worden prijzen toegekend in twaalf categorieƫn. Twee andere Belgische genomineerden konden die nominatie niet verzilveren: het ZIN-project van Befimmo in Brussel in de categorie voor het beste lopende project en de renovatie en uitbreiding van La Grande Poste in Luik in de categorie voor beste gerenoveerde gebouw. Het nieuwe hoofdkantoor van de bank BNP Paribas Fortis kreeg de award in de categorie kantoorgebouwen, 'Best office & business development'.

De prijsuitreiking is de traditionele afsluiter van de vastgoedbeurs in Cannes. Die kreeg dit jaar na twee coronajaren opnieuw veel volk over de vloer: er waren meer dan 20.000 bezoekers geregistreerd, ondanks de afwezigheid van Rusland.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?