© Philippe Close | Staatssecretaris van het Brussels Gewest belast met Huisvesting, Nawal Ben Hamou (PS), Mohamed Ouriaghli (PS) en burgemeester Philippe Close (PS).

Nieuwe wijk in Laken vervolledigd met 95 energiezuinige woningen

© Belga
24/01/2023

Het project 'Steyls-Delva' van het Brusselse woningfonds is dinsdag officieel voltooid met de inhuldiging van 95 nieuwe energiezuinige appartementen. Een groot deel van de woningen wordt tegen een gunstig btw-tarief verkocht aan Brusselse gezinnen.

In april 2021 huldigde het woningfonds de eerste 199 woningen van het project in. Nu het laatste gebouw zo goed als af is, komen daar nog eens 95 nieuwe appartementen bij. De wijk is een voorbeeld van de stad met alle voorzieningen op loopafstand, want ze omvat ook nog een rusthuis, een crèche en binnenkort twee winkels. De huizenblokken zijn gebouwd op een voormalige industriële site.

Het woningfonds beheert de 95 appartementen die binnenkort opgeleverd worden. In het kader van de Alliantie Wonen zullen er 75 verkocht worden aan een gunstig btw-tarief van 6 procent. Deze zijn enkel bestemd voor Brusselse gezinnen die aan de toegangsvoorwaarden voor de kredieten van het fonds voldoen. De overige 20 appartementen worden verhuurd aan Brusselse families.

De woningen zijn gebouwd volgens de strengste energienormen en zijn dus zeer zuinig. Er zijn zowel studio's als appartementen met één tot vier slaapkamers. Daarnaast is er ook een ruime fietsenstalling en 75 parkeerplaatsen.

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) en Brussels staatssecretaris voor Huisvesting en Gelijke Kansen Nawal Ben Hamou (PS) woonden de plechtigheid in Laken bij.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie