Opinie Oceade BRUZZ ACTUA 1631

Het subtropisch zwembad Océade is door één Roemeense afnemer volledig opgekocht. Na eerder de glijbanen, kocht de Roemeense firma ook alle overige individuele loten op. Het gaat om een eindbedrag van meer dan 250.000 euro. Zondag gaat Océade definitief dicht.

Océade werd in twee grote delen verkocht, met als eerste groot lot de glijbanen. Die werden eerder al opgekocht door een Roemeense afnemer voor 152.000 euro. Donderdag sloot de veiling van alle overige individuele loten, zoals pompen, sauna's, keukenmateriaal of tafels en stoelen.

252.000 euro

Om behalve de glijbanen het volledige pakket van voorzieningen in handen te krijgen, betaalde de Roemeense firma een meerprijs van 10 procent. Zo gingen alle individuele loten samen als eindcombinatie voor nog eens meer dan 100.000 euro de deur uit.

Het subtropische zwembad aan de Heizel zal op die manier in zijn geheel verhuizen naar een vestiging in Roemenië, vermoedelijk in de buurt van Boekarest.

880 bieders

Dat één koper het subtropisch zwembad volledig opkoopt betekent niet dat er geen interesse was, want er waren zo'n 880 individuele bieders uit alle hoeken van de wereld voor de individuele loten.

"Het gebeurt zelden dat één koper een volledig bedrijf op de veiling koopt, dat gebeurt maar één keer om de twee à drie jaar", aldus nog Dauwe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Stedenbouw , Oceade

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni