| De werf in het Woluwedal sleept al vier jaar aan

Opnieuw maandenlang verkeershinder aan Woluwedal

TD
© BRUZZ
06/08/2019

De tweede fase van de werken aan de Woluwelaan in Kraainem en Sint-Stevens-Woluwe is met twee jaar vertraging gestart. De werken zouden in het najaar van 2020 afgerond moeten zijn.

De heraanleg van de Woluwelaan op de grens tussen Brussel en Vlaanderen, bij Kraainem en Sint-Stevens-Woluwe, heeft iets weg van een calvarietocht. Nadat vier jaar geleden de eerste spade in de grond ging, is nu pas de tweede fase aangevat. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

De werf sukkelde van het ene probleem in het andere en lag twee jaar stil. De burgemeester van de gemeente Zaventem Ingrid Holemans (Open VLD) lag in de clinch met Vlaams mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) en het Vlaams Agentschap voor Wegen en Verkeer had zware problemen met de aannemer, die volgens het Agentschap de riolering niet goed had aangelegd.

Maar nu zit er duidelijk opnieuw schot in de zaak. De werken starten opnieuw. Er komt een fietstunnel onder de Leuvensesteenweg om Kraainem met Zaventem te verbinden. En ook de Tramlaan wordt aangepakt. Daardoor moet het recyclagepark van Kraainem wel minstens een half jaar dicht.

Omrijden kan via een lussensysteem.De werken zouden in het najaar van 2020 afgerond moeten zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Stedenbouw , woluwedal , wegwerkzaamheden , Woluwelaan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni