Oude brandweerkazerne Evere te koop voor 2,4 miljoen

Oude brandweerkazerne Evere_biddit.jpg
© Biddit
| De voormalige kazerne in de Jules Bordetlaan 162 in Evere.
© Biddit
| De voormalige kazerne in de Jules Bordetlaan 162 in Evere.

Sinds deze week staat er een opmerkelijk zoekertje op veilingsite Biddit. Vanaf 2.425.000 euro kan je bieden op de voormalige brandweerkazerne van Evere, een gebouw van ruim 2.400 vierkante meter. Het gebouw is eigendom van de gewestelijke brandweerdienst.

Dat meldt de RTBF en het zoekertje is te zien op de website Biddit, een site van de Belgische notarissen voor de openbare verkoop van gebouwen.

Sinds het vertrek van de Everse brandweer in 2014 staat de kazerne aan de Jules Bordetlaan leeg. De agenten uit Evere werken nu vanuit de voorpost Paul Brien in Schaarbeek. Hun oude werkplek is sindsdien aan het verloederen.

Evere geen kandidaat

In 2014 vroeg het Gewest nog 2,9 miljoen euro voor de kazerne, weet RTBF. Voor de gemeente Evere, die er een polyvalente zaal in zag, was dat budget te hoog. “We moesten daarbij nog renovatiekosten tellen en de bodem saneren,” zegt Evers burgemeester Ridouane Chahid (PS) daarover aan de RTBF.

Vandaag zal de gemeente Evere geen eigen bod meer doen, zegt Chahid. De burgemeester wil de nieuwe renovatie wel opvolgen. “Zonder vooruit te lopen op de wensen van de koper is het gebouw meer geschikt voor handelsfuncties of kantoren dan voor woningen,” denkt hij.

De kazerne bestaat uit drie verdiepingen, een kelder, garage, verschillende terrassen en een tuin. Bieden kan vanaf 9 december. De verkoop loopt af op 17 december.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?