| De originele banken verdwijnen van de perrons.

Pascal Smet vraagt Gilkinet om houten banken Noordstation te behouden

BVR
© BRUZZ
07/10/2022

Staatssecretaris voor Erfgoed Pascal Smet (One.Brussels-Vooruit) heeft er bij de federale minister voor Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) op aangedrongen om de houten banken in het Noordstation te behouden. Recuperatiewinkel RotorDC laat intussen weten de leveringen van de banken op te schorten tot de discussie beslecht is.

In een brief vraagt nu ook Pascal Smet aan Gilkinet om de houten banken terug te laten keren naar het Noordstation. Een deel ervan is al vervangen door metalen exemplaren met armleuningen, die niet bij iedereen in de smaak vallen. Smet stelt voor om begin volgende week de partijen hierrond samen te brengen.

De banken werden van de sloop gered door RotorDC, een coöperatie die zich focust op de recuperatie van materialen. Zij laten intussen in een bericht op Facebook weten dat ze de verdere levering van de al verkochte banken opschorten tot het publieke debat beslecht is.

De coöperatie wil de klanten contacteren die al een bank besteld hadden en de banken terugbrengen naar het Noordstation. Daarvoor vraagt het een billijke vergoeding aan de NMBS, maar RotorDC wacht nog op een antwoord.

Volgens RotorDC staat 40 procent van de banken nog in het station, 30 procent ervan is intussen bij RotorDC en nog eens 30 procent van de banken werd al geleverd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni