Plan voor 41 luxeflats in kerk Bosvoorde

© Inside Development
| Een simulatiebeeld van de Sint-Hubertuskerk na de renovatie.

De Sint-Hubertuskerk in Watermaal-Bosvoorde verandert mogelijk in een appartementsgebouw met 41 luxeflats. De kerk gaat niet tegen de vlakte, maar de appartementen zouden in het bestaande gebouw komen.

Het renovatieproject voor de Sint-Hubertuskerk in Watermaal-Bosvoorde wordt stilaan concreet. Een projectontwikkelaar heeft een vergunning aangevraagd om de oude gebedsruimte om te bouwen tot een wooncomplex met 41 luxeflats.

Toen de kerk in 2010 dicht ging, werd al gespeculeerd over de toekomstige invulling. De gemeente kon (of wilde) de renovatiekosten voor het gebouw niet ophoesten en zocht een koper. Aanvankelijk lag ook het idee om er een club of café van te maken op tafel, maar de gemeente gaf de voorkeur aan woningen.

Die koper is gevonden: ontwikkelaar Inside-Development legde ruim 1 miljoen euro neer voor de kerk. Daar komen de renovatiekosten nog bij, die de projectontwikkelaar tussen de 14 en 16 miljoen euro schat. Eind 2016 bereikte de promotor een akkoord met de gemeente.

Ook het aartsbisdom Mechelen-Brussel ging akkoord met de woningen, op voorwaarde dat er in het nieuwe project een ruimte voor de kerk zou blijven. De projectontwikkelaar houdt daar 1.200 vierkante meter voor beschikbaar.

Sint-Jozefschool
Daarnaast wordt nog 500 vierkante kilometer beschikbaar gemaakt voor een refter of sportzaal van de nabijgelegen Sint-Jozefschool, vertelt de directeur van Inside Development, Carlos Demeester. Achter het gebouw komt er een ondergrondse parking komen met meer dan 40 parkeerplaatsen.

Het openbaar onderzoek is van start gegaan. Buurtbewoners kunnen nog tot 11 juni opmerkingen geven over het project, en de overlegcommissie komt samen op 29 juni.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?