The Giant Wheel, het reuzenrad op het Poelaertplein, toeristische attractie met zicht op Brussel

Reuzenrad ‘The View’ opnieuw op het Poelaertplein

AAB
© BRUZZ
31/05/2022

Deze zomer zal het reuzenrad aan het Poelaertplein opnieuw ingehuldigd worden na twee jaar afwezigheid. Eigenaar René Bufkens krijgt een bouwvergunning van zes jaar voor een permanente installatie. “In het rad heb je een prachtig uitzicht over de stad.”

Op 18 juni kunnen Brusselaars opnieuw het reuzenrad The View op het Poelaertplein bezoeken. Het college gaf onlangs een tijdelijke vergunning van drie maanden om The View opnieuw op te bouwen. Eens het rad volledig gecontroleerd is door de gemeente krijgt de attractie een stedenbouwkundige vergunning van zes jaar. De installatiewerken starten op 11 juni.

De gemeenteraad van Stad Brussel gaf enkele maanden geleden opnieuw groen licht voor een permanent reuzenrad op het Poelaertplein. De stad lanceerde vervolgens een oproep, waarvoor drie bedrijven een voorstel hadden ingediend. Er werd uiteindelijk voor The View gekozen, het reuzenrad dat al eerder op het Poelaertplein stond.

"De aanwezigheid van het reuzenrad geeft het Brusselse toerisme extra dynamiek,” verklaart schepen van Economische Zaken Fabian Maingain (Défi). De stad Brussel hoopt met de heropening minstens even veel publiek aan te trekken als voor de coronaperiode.

“In het rad zit je op het hoogste punt van Brussel, met een prachtig uitzicht over de stad. Dit jaar zouden we opnieuw een normale zomer moeten hebben, dus ik hoop dat we veel meer toeristen zullen krijgen, maar ook veel Belgen,” zegt eigenaar van The View René Bufkens.

Het rad is 55 meter hoog en bestaat uit 42 gondels, waarvan één geschikt is voor mensen met beperkte mobiliteit. Per uur kan The View 800 personen verwelkomen. Het rad is open van 11:00 tot 23:00.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Stedenbouw , reuzenrad , reuzenrad Poelaertplein , Poelaertplein , the view , René Bufkens , Fabian Maingain

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni