RSCA wil oefencomplex uitbreiden op landbouwgrond

© Google Streetview
| Het stukje landbouwgrond grenst aan het RSCA-oefencomplex in Neerpede.

RSC Anderlecht wil graag een stukje landbouwgrond kopen vlak naast het oefencomplex Neerpede. "Mocht de voetbalclub daar willen uitbreiden, lijkt een stedenbouwkundige vergunning moeilijk haalbaar", waarschuwt schepen Allan Neuzy (Ecolo). Het terrein staat ingekleurd als niet-bebouwbaar in het Gewestelijk Bestemmingsplan (GBP).

De krant La Capitale brengt de aankoopplannen van RSCA maandag aan het licht. Ex-burgemeester en huidig oppositielid Gaƫtan Van Goidsenhoven (Open VLD) bond op de laatste gemeenteraad in Anderlecht de bel aan de kat. Paars-wit liet zijn oog vallen op een landbouwgrond en moestuin in de Scherdemaalstraat, naast het oefencomplex in Neerpede.

Volgens Van Goidsenhoven zou RSC Anderlecht dat lapje grond willen opkopen, met de bedoeling er later nieuwe sportfaciliteiten uit de landbouwgrond te stampen. Nochtans is de grond niet bebouwbaar en zelfs ingekleurd als beschermd landbouwgebied in het Gewestelijk Bestemmingsplan (GBP). Het perceel behoort tot de 200 hectare agrarische grond die Anderlecht nog rijk is.

Schepen voor Groene Ruimten Allan Neuzy (Ecolo) bevestigt de info. "De gemeentelijke dienst werd hierover benaderd door Leefmilieu Brussel en de vzw Terre-en-Vue", aldus Neuzy. "Maar het GBP beschermt dit landbouwgebied. Als RSCA een aanvraag voor een bouwvergunning indient, is de kans groot dat deze niet zal worden toegekend aan de voetbalclub."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?