Hoofdzetel CDH

| De hoofdzetel van CDH

Sabam verhuist naar oud partijgebouw CDH en CVP

KVDP
© BRUZZ
30/10/2021

Het iconische partijhoofdkwartier van de CDH (en tussen 1965 en 2005 ook van de CVP) in de Tweekerkenstraat in Sint-Joost is verkocht aan vastgoedinvesteerders Galika+Landell. Volgend jaar zal Sabam het gebouw innemen.

Het gebouw in Sint-Joost is sinds 1950 het hoofdkwartier van de CDH. De Franstalige christendemocraten overwogen al sinds het slechte verkiezingsresultaat in 2019 om het iconische partijkantoor te verkopen, omdat de partij het met minder geld en mensen moet doen. Het gebouw werd al voor de zomer van 2020 verkocht aan investeerdersduo Therecia Landell en Catherine Galétic, weet L’Echo.

De deal, waarbij CDH-voorzitter Maxime Prévot direct bij betrokken was, werd discreet gehouden. Galika+Landell heeft het gebouw grondig laten renoveren en intussen is bekend wie er volgend jaar het voormalige CDH-partijkantoor inneemt, auteursrechtenorganisatie Sabam.

13 miljoen euro

Sabam heeft haar eigen hoofdzetel in de Aarlenstraat verkocht en moest dringend op zoek naar een nieuw gebouw, liefst in de Europese wijk. “Het gebouw bevindt zich in dezelfde wijk en zelfs de kleur van de gevel is hetzelfde”, zegt David Vermeesch van vastgoedkantoor Belsquare aan L’Echo.

Het gaat om een gebouw van 2.000 vierkante meter met 24 ondergrondse parkeerplaatsen. Het gebouw werd verkocht voor iets meer dan 13 miljoen euro. “Oorspronkelijk ging de voorkeur naar een commercialisering per verdieping. Verschillende kandidaten hadden al een intentieverklaring ondertekend, maar uiteindelijk kon het bod van Sabam onze klanten overtuigen”, aldus Vermeesch nog.

whatsapp_image_2021-10-29_at_18.42.49.jpeg

| In 2013 protesteren de Afganen die op dat moment de Begijnhofkerk bezetten voor het hoofdkwartier van CDH. De oproerpolitie neemt plaats voor de ingang van het gebouw.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni