FLITS Pistache school BRUZZ ACTUA 1635

| Op deze locatie wilde Pistache een nieuwe school en 71 appartementen bouwen.

Schaarbeek verzet zich tegen bouwproject Pistacheschool

TRO
© BRUZZ
21/02/2019

De gemeente Schaarbeek geeft een negatief advies over het nieuwbouwproject van basisschool Pistache in Schaarbeek. Dat doet de gemeente onder meer op basis van meer dan 500 bezwaren van buurtbewoners. "Te ambitieus voor deze locatie", is het oordeel.

Het project bestaat naast een nieuwe school voor Vrije Basisschool Pistache, bekend voor hun tweetalig onderwijs, ook uit 71 appartementen. Die zouden moeten verrijzen op de ‘Carré des Chardons’, een stuk grond van zo’n 6.500 vierkante meter tussen de Distelsstraat in Schaarbeek en de spoorwegen.

Op een deel van het terrein onderhouden buurtbewoners vandaag moestuintjes. Vanuit de buurtbewoners is er verzet tegen het plan, berichtte BRUZZ al eerder. Nu blijkt dat er meer dan 500 bezwaren zijn ingediend tijdens het openbaar onderzoek. Aan de andere kant heeft een petitie van ouders die het project wel genegen zijn al bijna 1.000 handtekeningen verzameld.

Te grote impact

Schaarbeeks schepen van Stedenbouw Frédéric Nimal (DéFI) geeft de buurtbewoners nu gelijk. "Het college betwist het nut van nieuwe scholen in Brussel niet", zegt Nimal in een persbericht. "Net zoals we de kwaliteit van de school die het project opgezet heeft, erkennen. Maar door ook 71 appartementen toe te voegen, is de stedenbouwkundige impact groot. Dit project is te ambitieus voor deze locatie."

De gemeente zal tijdens de Schaarbeekse overlegcommissie van 25 februari een op 116 punten gemotiveerd negatief advies aandragen. De overlegcommissie moet dat advies goedkeuren en vervolgens overmaken aan het gewest, dat een definitieve stedenbouwkundige vergunning moet toekennen of afwijzen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Stedenbouw , Onderwijs , Pistacheschool , frédéric nimal

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni