Sluis Molenbeek wordt gerenoveerd

© PhotoNews
| November 2010: wateroverlast in Brussel. De sluis van Molenbeek aan de Ninoofsepoort kan het vele water nauwelijks tegenhouden.

Een deel van de sluis in Molenbeek wordt gerenoveerd. De boosdoener in het verhaal: corrosie. De werken zouden afgerond worden voor het bouwverlof, dat start op 4 juli.

"De sluis is ongeveer honderd jaar oud en krijgt dus regelmatig een grondig onderhoud”, zegt Sylvain Godfroid, woordvoerder van de Haven van Brussel. “Nu constateerden we dat metalen delen binnen de betonnen plaat op het aquaduct aangetast zijn door corrosie.”

Dat moet gerenoveerd worden, want het aquaduct is een belangrijk deel van de sluis. “Concreet wordt een deel van de plaat uitgeslepen en afgebroken, daarna plaatsen we balken en leggen we een nieuwe betonplaat”, vertelt Godfroid.

De werken moeten afgerond zijn voor het begin van het bouwverlof, dat ingaat op 4 juli. Verder laat Godfroid weten dat de werken geen impact hebben op de scheepvaart.

9 juni 2022: renovatiewerken aan de sluis van Molenbeek
© Peter Dhondt/BRUZZ
| Renovatiewerken met de hulp van grote kranen aan de sluis van Molenbeek op 9 juni 2022: metalen delen binnen de betonnen plaat op het aquaduct zijn aangetast door corrosie en moeten vervangen worden.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?