Sociale tuinwijken Logis en Floréal krijgen opknapbeurt

© PhotoNews
| De sociale woningen in de Floréalwijk in Watermaal-Bosvoorde (archiefbeeld).

De meer dan 200 sociale woningen in de tuinwijken Le Logis en Le Floréal in Watermaal-Bosvoorde zullen een grondige opknapbeurt krijgen. De Brusselse regering trekt 9 miljoen euro uit om het beschermde erfgoed te restaureren en energiezuiniger te maken. De werken zijn gepland voor 2019.

Het gros van de ruim 9 miljoen euro zal gaan naar de 199 beschermde bewoonde huizen in tuinwijk Le Logis. Van die woningen zal onder meer het buitenschrijnwerk hersteld moeten worden. Ook negentien huizen in Le Floréal die al jaren leegstaan, zullen gerenoveerd worden.

De bedoeling is niet alleen om stokoude sociale woningen opnieuw bewoonbaar te maken, maar ook om de energiekosten voor heel wat gezinnen te drukken. De sociale woningen in de Bosvoordse tuinwijken zijn nu vaak niet of slecht geïsoleerd.

Le Logis en le Floréal kregen in februari 2001 in hun geheel de beschermde status. De Brusselse regering investeerde sinds december 2015 meer dan 7 miljoen euro in dakrestauratiewerken aan 341 huizen en in de volledige renovatie van zo’n 30 leegstaande woningen.

"Het erfgoedkundig, het economisch en het ecologisch aspect kregen evenveel aandacht. Ik ben zeer tevreden met het mooie evenwicht dat we bereikt hebben voor de bewoners en voor alle liefhebbers van dit beschermde architecturale geheel", aldus de Brusselse minister-president Rudi Vervoort (PS).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?