© AM/BRUZZ

Op de site van Thurn & Taxis zijn er plannen voor een hotel. Als de vergunning wordt goedgekeurd, wordt het historische Hôtel des Douanes binnenkort een echt hotel. “Het is een logisch gevolg van wat er allemaal gebeurt op de site.”

“Het hotel zal komen in het voormalige gebouw van de douanebeambten, dwars op het Koninklijk Pakhuis langs de Picardstraat”, vertelt Peter De Durpel, COO van Extensa, aan BRUZZ. Extensa is de enige eigenaar van de historische gebouwen en de parkzone op de site van Thurn & Taxis.

Vandaag wordt het Hôtel des Douanes gebruikt door de advertentiegroep Publicist One. “Maar zij worden één van de huurders in het Maritiem Station”, aldus De Durpel. “Van zodra zij verhuisd zijn, kunnen de werken aan het gebouw van start gaan.”

Honderdtal kamers

Langs de buitenkant van het gebouw zouden de werken beperkt blijven, verzekert De Durpel. Maar de binnenkant zal grondig gerenoveerd worden. “We schatten dat er een hondertal kamers zal komen.”

Volgens De Durpel is de komst van een hotel een logisch gevolg van de activiteiten die zich op de site afspelen. “Er worden veel evenementen en beurzen georganiseerd waarbij bezoekers soms moeten overnachten. Dan is een hotel welgekomen,” zegt hij.

De vergunning voor het hotel zal midden 2019 ingediend worden. Als alles goed gaat, kunnen de werken begin 2020 starten. De opening staat gepland in 2021.

Extensa heeft nog vele andere plannen. In februari 2018 vroeg het bedrijf de toelating om het grote goederenstation op de site een nieuwe bestemming te geven en ernaast een woonzone uit de grond te stampen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Stedenbouw, Thurn & Taxis, hotel des douanes, Hotel, Peter De Durpel, Extensa

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie