Verjongingskuur voor historische hotels Rogierplein

De hotels van Crowne Plaza en Hilton aan het Rogierplein ondergaan de komende jaren een grondige renovatie. Het eerste gaat ook uitbreiden langs de Kleine Ring, het tweede verandert in november van naam.

Over de plannen voor Crowne Plaza, vroeger Hotel Palace, berichtten we eerder al. Langs de blinde muur komt een nieuwe uitbreiding op een perceel dat onbebouwd bleef sinds de aanleg van de metro. Het ontwerp kwam tot stand na een architectuurwedstrijd begeleid door de Brussels bouwmeester Kristiaan Borret.

Vorige maand werd de vergunningsaanvraag ingediend, meldt de Zweedse hotelgroep Pandox, sinds 2003 eigenaar van het hotel. Begin 2020 zouden de werkzaamheden moeten beginnen. Begin 2022 moet het hotel dan beschikken over 150 bijkomende kamers, wat het totaal op ongeveer 500 brengt, maar ook een nieuwe balzaal, fitnessruimte en dakterras.

Ondertussen is al gestart met de renovatie van het bestaande gebouw. Dat dateert van 1908 en is volgens de eigenaar het oudste betonnen gebouw van Brussel. De renovatie moet eind dit jaar al worden afgerond.

Hotel Indigo

Pandox is sinds 2001 eveneens eigenaar van het aanpalende Hiltonhotel en de Zweedse hotelgroep heeft ook hier grondige renovatieplannen. De verschillende gebouwen dateren van de jaren 1920, maar het hoofdgebouw in art-decostijl verloor zijn originele kenmerken binnenin bij een renovatie eind jaren 1980.

De werken starten deze maand en zouden minder dan een jaar duren. Met een budget van 12 miljoen euro worden de bijna 300 kamers grondig vernieuwd. Daarnaast komt er ook een compleet nieuw restaurantconcept en een nieuwe fitness met sauna en hammam. In november vervalt de Hiltonfranchise en wordt het hotel omgedoopt tot Hotel Indigo, een merk van de groep InterContinental.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?