Voetgangerszone deels open

© Tim Gatzios
| De Brusselaar kan sinds vrijdagmiddag kuieren op een stukje van de piétonnier.
Updated: 05-05-2018 - 11:42

Een deel van de voetgangerszone op de Anspachlaan in het stadscentrum is vrijdag geopend voor het publiek. Voortaan kan de Brusselaar tussen de Bisschopsstraat en de Grétrystraat rustig kuieren op de langverwachte piétonnier. "We werken kruispunt per kruispunt, zo zien voetgangers de vooruitgang."

De voorbije weken werd met man en macht gewerkt aan de voetgangerszone. Omdat de werken door de slechte weersomstandigheden vertraging opliepen, besliste het stadsbestuur in overleg met bouwheer Beliris om de arbeidsuren uit te breiden. Ook tijdens het weekend zwoegden de werkmannen naarstig verder om toch maar de deadline van eind april te halen.

Met resultaat. Omwille van het goede weer besliste de projectleider om het stukje tussen de Grétrystraat en de Bisschopsstraat al open te stellen. "Het was toch al zo goed als klaar", verklaarde Elien De Swaef van Beliris aan BRUZZ. "Het kan zijn dat er nog enkele kleine ingrepen nodig zijn, maar de zone blijft open."

Aan de zone tussen de Bisschopsstraat en de Wolvengracht wordt de laatste hand gelegd. Dat stukje van de voetgangerszone gaat in de loop van volgende week open, bevestigde De Swaef aan onze redactie. Het De Brouckèreplein is nog niet klaar, maar de werken zullen wellicht voor de zomer afgerond zijn.

Eindelijk resultaten

"Het voelt fantastisch om eindelijk een stukje van de voetgangerszone af te zien," zegt een trotse schepen van Openbare Werken Els Ampe (Open VLD) aan BRUZZ. "De planning en de ondergrondse werken waren moeilijk en namen veel tijd in beslag, maar de voetganger zag geen resultaten. Nu wel. We werken kruispunt per kruispunt, zo ziet iedereen meteen de vooruitgang."

Zo zag de wandelzone er vroeger uit:

Anspachlaan
© Google Maps
| Zo zag het stukje dat nu autovrij en helemaal klaar is er vroeger uit.

Voetgangerszone Vijfhoek

Het centrum van Brussel kreeg midden 2016 een fikse uitbreiding van zijn voetgangerszone. De werken voor de heraanleg van de zone zijn nog altijd aan de gang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?