Werken aan nieuwe Fernand Cocqplein beginnen

© kabinet Pascal Smet
| Simulatiebeeld van het nieuwe plein
Updated: 05-11-2018 - 19:07

Deze maandag beginnen de werken voor de heraanleg van het Fernand Cocqplein. Ook in enkele straten rond het plein is verandering op til.

De Elsensesteenweg is ondertussen al enkele maanden heringericht tot een voetgangerszone waar ook de bus doorrijdt. In theorie ten minste, want het aantal gewone personenwagens dat erdoor rijdt loopt dagelijks in de honderden.

Deze maandag begint nu een nieuwe fase in de werken: ook het Fernand Cocqplein wordt onder handen genomen. Dat plein wordt grotendeels autovrij en er komt ook meer groen.

Bomen

Er komen 9 hoogstammige bomen bij op het plein en de 8 Catalpabomen die er stonden mogen blijven. Het Gewest geeft daarmee gehoor aan buurtprotest. Over het hele project van de Elsensesteenweg en het Cocqplein verdwijnen 12 bomen en worden er 37 nieuwe aangeplant, liet bevoegd minister Pascal Smet (SP.A) eerder al weten.

De Tulpstraat, die vandaag op het plein uitmondt, wordt afgesloten en wordt een doodlopende straat tijdens de werken. Daarna zal het verkeer het plein opnieuw kunnen oversteken. Het verkeer dat uit de Collegestraat komt zal wel nog via de Raadstraat kunnen.

Bekijk hieronder het definitieve plan voor de heraanleg en de uitleg erover in BRUZZ 24:

Fernand Cocqplein
© Arter Architects
| Simulatiebeeld van het nieuwe plein, met het gemeentehuis op de achtergrond.
plan Fernand Cocqplein
Het toekomstige plein op plan.
Cocqplein voor heraanleg
Het Fernand Cocqplein voor de heraanleg

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?