Eigenaar 'Beaucoup Fish' opent tweede restaurant

© Côté Jardin

Na het succesvolle visrestaurant Beaucoup Fish heeft eigenaar Jordan Roberfroid nu ook een tweede zaak geopend. Het flexitarisch restaurant Côté Jardin ligt op een steenworp van zijn eerste keet. Aan de andere kant van de KVS namelijk.

Het nieuwe restaurant komt er in het pand van het populaire maar ondertussen gesloten Bar Bik aan de Arduinkaai. Op de kaart staan bijna uitsluitend vegetarische, of veganistische gerechten. "Hoewel die diëten steeds populairder worden, vonden we dat het in Brussel nog steeds ontbreekt aan degelijke vegetarische restaurants," zegt eigenaar Jordan Roberfroid. "Met Côté Jardin willen we die lacune nu opvullen."

Iedereen aanspreken

Toch is de kaart niet uitsluitend vegetarisch. Er zal telkens een vis- en een vleesgerecht op de kaart staan, zodat iedereen in het nieuwe restaurant terecht kan. "De meeste restaurants hebben een uitgebreide vlees-, en viskaart en één vegetarische optie. Wij hebben die redenering gewoon omgedraaid."

Door zijn ligging naast de schouwburg profileert het nieuwe restaurant zich ook al snel als een eetgelegenheid voor theaterbezoekers. "We zetten er inderdaad wel op in, zo zijn onze openingsuren aangepast aan de uren van de voorstellingen in de KVS. Maar de theatergangers zijn zeker niet ons enige doelpubliek."

Sharing is caring

Maar in een restaurant draait het natuurlijk vooral om het eten. Daar trekt Côté Jardin volop de kaart van kleinere gerechten die je met je tafelgenoten kan delen. Veel barfood en bijgerechten dus.

"Het is ook de bedoeling om de kaart regelmatig te switchen. We mikken in het begin op maandelijks of tweemaandelijks. Al wordt het natuurlijk even afwachten hoe haalbaar dat is. Eerst zien hoe de eerste weken lopen."

Côté Jardin, Arduinkaai 3, 02 771 40 82

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?