Restaurant Maxim's op Grote Markt vindt eindelijk overnemer

© Google Streetview
| Het restaurant bevindt zich op de hoek van de Grote Markt met de Haringstraat.

Het voormalige Parijse restaurant Maxim's op de Grote Markt heeft na bijna tien jaar leegstand een overnemer gevonden. In juli gaat er een pop-upzaak open van Caulier. Op termijn komt er een brasserie waar toeristen terecht kunnen voor een snelle hap.

Dat meldt de krant La Dernière Heure woensdag.

Bijna tien jaar stond Maxim's leeg. De haute cuisine in het hoekhuis op de Grote Markt en de Haringstraat wordt wel niet in ere hersteld. De nieuwe huurders van brasseur Caulier maken er een Amerikaans eethuis van met onder meer hamburgers op de menukaart.

Ook op de Keizerinlaan naast Brussel-Centraal opende Caulier al zo'n brasserie. In juli zal de nieuwe eigenaar in het etablissement op de Grote Markt een pop-upzaak openen terwijl de renovatiewerken aan de gang zijn. Wanneer de brasserie, die B28 by Caulier zal heten, helemaal klaar is, is nog niet geweten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?