vuurwerk_atomium

50.000 mensen verwacht aan Atomium met Oudejaar

VT
© Belga
14/12/2017

De stad Brussel verwacht minstens 50.000 mensen voor de feestelijkheden op oudejaarsavond, die dit jaar verhuizen van het centrum van Brussel naar de Heizel. Dat heeft burgemeester Philippe Close gezegd.

Door de werken aan het De Brouckèreplein is de stad Brussel op zoek moeten gaan naar een nieuwe locatie om oud naar nieuw te vieren. Er werd gekozen voor het Atomium, dat samen met de Expo 58 volgend jaar zijn 60ste verjaardag viert.

De Heizelvlakte "biedt nieuwe voordelen, niet alleen qua mobiliteit, aangezien de wijk goed bediend wordt door het openbaar vervoer, maar ook qua veiligheid", aldus burgemeester Close.

Vijfhoek verzadigd

Daarnaast hoopt de stad dat de Belgen en de toeristen het noorden van Brussel (her)ontdekken, aangezien de Brusselse vijfhoek bijna verzadigd is qua evenementen.

"Indien het een succes wordt, sta ik ervoor open om het vuurwerk in de toekomst ook op de Heizel te organiseren, aldus Close.

De stad Brussel verwacht minstens 50.000 feestvierders op 31 december, terwijl er in de feestzone plaats is voor 70.000 mensen.

Geen rugzakken

De Eeuwfeestlaan wordt heel de avond afgesloten voor het verkeer. De stad raadt dan ook aan met het openbaar vervoer naar de Heizel te komen. Om het werk van de veiligheidsdiensten te vergemakkelijken, wordt aan de bezoekers gevraagd om geen rugzakken mee te nemen.

De toeschouwers worden vanaf 22.30 uur verwelkomd tussen Paleis 5 en het Atomium. Om 23.00 uur vindt een luchtvoorstelling plaats, en om middernacht is het tijd voor het traditionele vuurwerk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Events & Festivals, Nieuwjaar, Heizel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni