Sean Paul komt naar Couleur Café

© Kevin Van den Panhuyzen
| Sean Paul zal het publiek op Couleur Café verblijden op vrijdag 28 juni

Couleur Café heeft zes nieuwe namen, waaronder Sean Paul, gelost die moeten zorgen voor de "urban vibes" op de affiche. Het Brusselse wereldfestival vindt plaats van 28 tot en met 30 juni in het Ossegempark in de schaduw van het Atomium in Brussel en voert artiesten aan van Jamaica tot Marokko.

Soul, rap en R&B waren al goed vertegenwoordigd op de affiche, maar nu kunnen ook de liefhebbers van dub, dancehall, reggae en urban in hun handen wrijven. Op vrijdag 28 juni komt Sean Paul, de koning van de Caraïbische dansvloer, alle heupen in vuur en vlam zetten.

Stilstaan wordt praktisch verboden op klassiekers als 'Get Busy' en 'Temperature'. Met Kabaka Pyramid & The Bebble Rockers is er die dag nog meer schoon volk uit Jamaica dat komt zorgen voor positieve reggae en warme rootsmelodieën.

Reggaefans komen ook zaterdag 29 juni aan hun trekken dankzij de Duitse grootmeester Gentleman en de Londonse dub-belofte Hollie Cook. De Marrokaanse hiphop-scène wordt die dag vertegenwordigd door Shayfeen & Madd.

Tenslotte is het op zondag 30 juni uitkijken naar Amparanoia en haar mestizorock en reggaevibes. Zij zorgt voor de Spaanse zon onder het Atomium. Na de paasvakantie worden de laatste namen voor de hoofdpodia van Couleur Café bekendgemaakt en volgt er nieuws over de aantredende dj's en dubcollectieven die de Black Stage, Casa Bacardi en Dub Corner zullen bezetten.

Couleur Café 2019

Op 28, 29 en 30 juni neemt Couleur Café opnieuw zijn intrek in het Ossegempark aan het Atomium. Ook BRUZZ is er weer bij met interviews, nieuws, sfeerverslagen, foto's en nog veel meer. Volg het hier.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?