Studenten van Anne Teresa De Keersmaeker organiseren twaalfdaags festival

© Belga
18/06/2019

De eindejaarstudenten van P.A.R.T.S., de Brusselse dansschool opgericht door Anne Teresa De Keersmaeker, organiseren van 2 tot 13 juli het twaalfdaagse GXII-festival. Voor 44 jonge kunstenaars betekent het festival in Vorst het einde van hun driejarige opleiding en daarom pakken ze uit met meer dan zestig werken, waaronder ook eigen creaties.

Het GXII-festival biedt een overzicht van het traject dat de studenten afgelegd hebben bij dansschool P.A.R.T.S. De intussen volleerde dansers grijpen terug naar solo's en trio's die ze in het eerste en tweede jaar maakten, maar logischerwijs putten ze ook uit het repertoire van De Keersmaeker. Dat doen ze met een grootschalige versie van "Drumming" die aangepast wordt aan 44 studenten.

De favorieten van de studenten mogen niet ontbreken op het programma en dus brengen ze onder meer "Passing Through" van David Zambrano, "Let It All Out" van Cristian Duarte en "A Twelve Ton Rose" van Trisha Brown.

Om het helemaal af te maken, is er nog een exclusief optreden: in samenwerking met pianist Alain Franco voorzien ze de vier uur durende compositie "Das wohltemperierte Klavier" van Johann Sebastian Bach live en integraal van dans.

Naast de dansvoorstellingen zijn er ook nog workshops, marktjes, concerten en het eigen GXII-festival radiostation. De toegang tot het festival is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt en dus is inschrijven op voorhand verplicht.

P.A.R.T.S. Festival, 2/7 > 13/7, Van Volxemlaan 164, Vorst

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst , Podium , Anne Theresa De Keersmaeker , dansschool , dans

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni