Politiezone Zuid (5341): Anderlecht, Sint-Gillis en Vorst

| Politiezone Zuid (5341): Anderlecht, Sint-Gillis en Vorst.

36 feestvierders betrapt op Airbnb-flat in Sint-Gillis

TDN
© BRUZZ
08/02/2021

Na klachten over nachtlawaai op een Airbnb-flat in Sint-Gillis legde de politie afgelopen weekend een feestje met daarop 36 aanwezigen stil. Sommigen probeerden te ontkomen via het dak, maar werden alsnog gevat. De totale boete bedraagt ruim 30.000 euro.

Dat schrijft de krant La Capitale maandag en wordt door de politiezone Zuid (Anderlecht, Sint-Gillis en Vorst) bevestigd.

In de nacht van zaterdag op zondag rond middernacht liepen er klachten binnen over nachtlawaai in de Savoiestraat in Sint-Gillis, vlakbij het gemeentehuis. De eigenaar van het appartement, dat via Airbnb verhuurd was aan een groep van vier, had naar eigen zeggen geprobeerd een punt te zetten achter de overlast. Zonder succes, en dus ging de politie er langs.

Die interventie ging niet zonder slag of stoot. De huurders weigerden de politieagenten binnen te laten. Ze hadden wel een reservesleutel van de eigenaar gekregen, maar ook dat bracht geen soelaas. De huurders hadden de sleutel op de binnenkant van de deur laten zitten.

Nadat de parketmagistraat toestemming had gegeven, forceerde de politie de deur. Binnen waren 36 feestvierders, allemaal tussen dertig en vijftig jaar oud. Sommigen hadden via het dak de benen genomen, probeerden zich op daken van de buren te verschansen, maar werden uiteindelijk gevat en geïdentificeerd. Iedereen kreeg een pv.

De totale boete bedraagt ruim 30.000 euro. De organisator van het feestje moet al zeker 4.000 euro boete betalen, de deelnemers kregen elk 750 euro boete.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni