Politiezone Noord ontdekt twee lockdownparty's in illegaal geopende cafés

© Kevin Van den Panhuyzen/BRUZZ
| Het politiecommissariaat van de politiezone Brussel Noord in de Brabantstraat, vlakbij het Noordstation

De politiezone Brussel Noord heeft afgelopen weekend lockdownfeestjes ontdekt in twee illegaal geopende bars. Het ging om een snackbar en bovendien illegale shisha-bar in Sint-Joost-ten-Node en een café in Schaarbeek. In totaal heeft de politie 46 pv's opgesteld.

De politiezone van Brussel Noord (Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node en Evere) ontdekte op haar grondgebied twee illegaal geopende bars. Op zaterdagavond 23 januari vielen de agenten binnen bij een eerste snackbar op de Haachtsesteenweg in Schaarbeek die na de avondklok en het verplichte sluitingsuur nog geopend was. Binnen waren 16 personen aanwezig die bovendien shisha's rookten, hoewel de bar hier geen vergunning voor heeft.

De aanwezigen en de verantwoordelijke van de bar kregen een proces-verbaal opgesteld. Op vraag van het parket werden de 140 shisha’s en bijbehorende tabak in beslag genomen. Voor die illegale tabak volgt er ook een boete van de douane.

Op zondagnamiddag omstreeks 15.45 uur werd een tweede illegaal geopend café ontdekt in de Josaphatstraat in Schaarbeek. Er werden 30 pv’s opgesteld voor de aanwezigen en de eigenaar zal worden opgeroepen voor verhoor.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?