Aanrijding met vluchtmisdrijf in Schaarbeek: cameraman VRT lichtgewond

Het ongeval gebeurde in de Kolonel Bourgstraat, op een boogscheut van de VRT-gebouwen.

Zaterdagavond is een cameraman van de VRT aangereden door een wagen op de Kolonel Bourgstraat in Schaarbeek. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf. Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis worden gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar.

Dat meldt VRT-journalist Chris Van den Abeele zaterdagavond via Twitter en wordt aan BRUZZ bevestigd door de politiezone Brussel-Noord. Het ongeval gebeurde omstreeks kwart voor 9 's avonds.

"Gisterenavond maakte de VRT een reportage over het slecht weer in de Kolonel Bourgstraat. Volgens de eerste elementen stapte de cameraman uit de geparkeerde camionette van de VRT. Hij werd geraakt door een vluchtend voertuig", zegt politiewoordvoerster Audrey Dereymaeker.

De man raakte licht gewond aan het hoofd. Volgens Van den Abeele is het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. "Hij is niet in levensgevaar", zegt politiewoordvoerster Dereymaeker deze zondag.

"Er wordt een cameraonderzoek uitgevoerd om het voertuig te identificeren", besluit de politie. Het verdere onderzoek zal gebeuren door het parket van Brussel. "Het gaat inderdaad om vluchtmisdrijf."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?