20230321 Brand appartement Lemonnierlaan
© Brandweer Brussel

Acht personen geëvacueerd bij appartementsbrand op Lemonnierlaan

© Belga
21/03/2023
Updated: 21/03/2023 09.01u

Op de Maurice Lemonnierlaan in Brussel heeft maandagavond brand gewoed in een flatgebouw. De brand bleef beperkt tot de traphal maar acht bewoners moesten door de brandweer geëvacueerd worden, en drie van hen werden overgebracht naar het ziekenhuis. Dat meldt de Brusselse brandweer.

De brandweer werd omstreeks 20.50 uur opgeroepen voor de brand in het vijf verdiepingen tellend gebouw. Bij aankomst bleek het vuur te woeden in de traphal tussen de kelderverdieping en het gelijkvloers.

"Daar stonden een hoop spullen in brand, onder meer matrassen en fietsen", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Dat veroorzaakte een dikke, zwarte rook die zich doorheen de traphal verspreidde. Het gebouw was wel uitgerust met rookdetectors, die naar behoren hebben gewerkt, en de bewoners hebben de goede reflex gehad om het gebouw niet via de traphal te willen verlaten. Ze hebben hun deuren gesloten, en hun aanwezigheid kenbaar gemaakt via de voorzijde van het gebouw."

Drie personen naar ziekenhuis

De brandweer bracht zeven personen via de ladderwagens in veiligheid, en één person via de traphal, met een luchtmasker. In een nabijgelegen handelszaak werd een vooruitgeschoven medische post ingericht, waar de acht personen onderzocht werden door een MUG-arts. Drie van hen werden naar het ziekenhuis gebracht met een lichte rookvergiftiging.

"De appartementen zijn bewoonbaar gebleven, en kunnen na verluchting opnieuw betreden worden", gaat woordvoerder Derieuw verder. "De bewoners bekijken wel nog of ze daar de nacht gaan doorbrengen want de traphal is volledig besmeurd met roet."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie