Air Belgium schrapt lijnvluchten tot begin juni

© Wikipedia
| Reizigers die rechtstreeks op de website van Air Belgium hadden geboekt, werden al op de hoogte gebracht via e-mail. Wie via een reisagentschap of touroperator heeft geboekt, neemt best zelf contact op met dat bedrijf.
Updated: 10-04-2020 - 15:03

Air Belgium zal ten vroegste op 3 juni weer naar de eilanden Guadeloupe en Martinique vliegen, zo staat te lezen op de website van de Belgische luchtvaartmaatschappij.

Tot nu toe dacht de maatschappij al een maand eerder te kunnen hervatten. "Na een grondige analyse blijkt helaas niet aan de voorwaarden te worden voldaan om onze vluchten naar de Antillen vanaf 2 mei 2020 te kunnen hervatten", klinkt het in een update.

Reizigers die rechtstreeks op de website van Air Belgium hadden geboekt, werden al op de hoogte gebracht via e-mail. Wie via een reisagentschap of touroperator heeft geboekt, neemt best zelf contact op met dat bedrijf.

Net als verschillende andere luchtvaartbedrijven in ons land, liet Air Belgium weten staatssteun nodig te hebben om de coronacrisis te doorstaan. Bij de maatschappij, die deels in handen is van de investeringsmaatschappijen van het Waals gewest en de federale overheid, werken 350 mensen.

'Kunnen het langer uithouden dan Brussels Airlines'

De meesten van hen zijn tijdelijk werkloos. Over de staatssteun lopen momenteel geen gesprekken, zegt CEO Niky Terzakis. "We willen natuurlijk dat de staat de Belgische luchtvaart helpt herstellen. Maar dat mag niet beperkt blijven tot enkele bedrijven. Het moet de hele sector omvatten, met Air Belgium erbij", vindt hij.

Hoeveel geld zijn bedrijf nodig heeft, zegt Terzakis niet. Het grotere Brussels Airlines zou in mei zonder geld vallen. Air Belgium kan het langer uithouden, aldus de CEO. "We zijn kleiner en dus is het misschien gemakkelijker te beheren."

Ondertussen houdt Air Belgium nog een minieme activiteit in stand, met name door voor verschillende landen repatriëringsvluchten uit te voeren. Daarnaast zegt Terzakis dat er veel aanvragen komen om cargo te vervoeren met de passagiersvliegtuigen. De maatschappij bekijkt de mogelijkheden op dat vlak.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?